Koláč se špenátem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 263.1 mg
 - Draslík 1144.2 mg
 - Vláknina 12681.5 mg
 - Vitamín A 12681.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.7 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.
 - 
                                2
Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.
 - 
                                4
Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.
 - 
                                5
Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.
 - 
                                6
Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.