Zeleninový závin s ovčím sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 450 g Listové těsto
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Kapusta hlávková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 228 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 107.2 mg
 - Draslík 1041.6 mg
 - Vláknina 16661.8 mg
 - Vitamín A 16661.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 167.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
 - 
                                2
Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.
 - 
                                3
Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.