Zimní zeleninová mísa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 152 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 712 mg
 - Vláknina 18104.8 mg
 - Vitamín A 18104.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, neoloupané je nakrájíme na půlky a uvaříme doměkka. Kapustičky očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Zeleninu uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit.
 - 
                                2
Metlou ušleháme v misce majonézu s hořčicí, pepřem, octem, solí a máme-li, tak i 2 lžičkami celerového semínka.
 - 
                                3
Zeleninu necháme dobře okapat a upravíme ji na větší oválnou mísu. Ozdobíme ji trochou omáčky, posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou) a ihned podáváme. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.