Pestrá salátová mísa
Suroviny
- 150 g Artyčoky
 - 200 g Salám měkký
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Olivy černé
 - 300 g Cizrna
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1051 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 29.5 mg
 - Draslík 1236.2 mg
 - Vláknina 35687.2 mg
 - Vitamín A 35687.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salám nakrájíme na malé kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na velké kousky.
 - 
                                2
Do mísy dáme salám, houby, papriku, olivy, konzervu cizrny, artyčoky i s nálevem, olej, ocet, oregano, sůl, pepř a dobře vše promícháme.
 - 
                                3
Listy endivie nebo jiného salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi plochou mísu. Doprostřed dáme salát a ihned podáváme s pečivem.