Horké banánové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 469.9 mg
 - Vláknina 5862 mg
 - Vitamín A 5862 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                2
Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.
 - 
                                3
Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.