Kyjevské květákové zákusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 351.7 mg
 - Vláknina 2252 mg
 - Vitamín A 2252 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mírně slané vodě vaříme květák ne zcela doměkka.
 - 
                                2
Z jogurtu, majonézy, soli, najemno pokrájeného kopru a cukru připravíme zálivku, kterou zalijeme na růžičky rozebraný vychladlý květák a necháme chvíli rozležet v chladu.
 - 
                                3
Přidáme plátky natvrdo uvařeného vejce a rozdělíme do misek.