Česneková omáčka s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 288.6 mg
 - Vláknina 315 mg
 - Vitamín A 315 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek a ančovičky rozmačkáme na pastu, do které vmícháme část olivového oleje.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a pastu v něm prohřejeme. Podlijeme zbylým olejem a podáváme.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná ke grilovaným rybám nebo k masu. Můžeme ji podávat i s čerstvou zeleninou.