Fazole v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 230.7 mg
 - Vláknina 2673 mg
 - Vitamín A 2673 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.
 - 
                                2
Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.
 - 
                                3
Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
 - 
                                4
Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.