Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou
Suroviny
- 200 g Losos - filety
 - 1200 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1691 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 237.4 mg
 - Draslík 655.2 mg
 - Vláknina 5938.4 mg
 - Vitamín A 5938.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené filety z lososa, zmírníme příkon tepla a necháme asi 30 minut zvolna táhnout.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme a najemno umeleme. Vložíme zpět do polévky, přelijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z plotny, zašleháme žloutky a dál už nevaříme.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme pevný sníh z bílků promíchaný s nasekanými bylinkami a zapečeme ve vyhřáté troubě.