Polévka kroupová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 987 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 164.5 mg
 - Draslík 339.3 mg
 - Vláknina 5504.2 mg
 - Vitamín A 5504.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
 - 
                                2
Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
 - 
                                4
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.