Závitky ze žraločího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 76.5 mg
 - Draslík 463.6 mg
 - Vláknina 5767.5 mg
 - Vitamín A 5767.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.
 - 
                                2
Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.