Polévka s mušličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 638.8 mg
 - Vláknina 10225 mg
 - Vitamín A 10225 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme mušličky, vhodíme do mísy, zalijeme studenou osolenou vodou a necháme několik hodin pročišťovat. Omyjeme petrželku a pažitku a osušíme. Omyjeme rajčátka, osušíme a rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Odkrojíme z pórků kořínky a horní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Povaříme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Scedíme mušličky, vhodíme do pánve, přidáme oloupaný stroužek česneku, nasekané petrželky, bílé víno, olej a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.
 - 
                                3
Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a házíme do mísy (několik mušliček necháme na ozdobu). Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, a scedíme jemným sítem.
 - 
                                4
V misce smícháme tekutinu z vaření mušliček se solí a pepřem, přidáme ocet, zbývající nasekanou petrželku, nasekanou pažitku a olej. Všechny ingredience prošleháme. Získáme hladkou zálivku. Na servírovací míse rozložíme kolečka pórků, rajčátka, vyloupané mušličky a několik nevyloupaných a vše přelijeme připravenou zálivkou.