Polévka z Neapole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1370 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 386.3 mg
 - Draslík 1027.5 mg
 - Vláknina 2620 mg
 - Vitamín A 2620 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme mušličky, vykucháme olihně a chobotnice, stáhneme z nich kůži, promyjeme je a pokrájíme na kusy. Vyloupeme ocásky garnátů a odstraníme z nich černé střívko.
 - 
                                2
Odrhneme slávky, dobře je omyjeme a nasypeme je společně s mušličkami do pánve na ohni, zalijeme lžící oleje, posypeme trochou omyté a nasekané petrželky a na prudkém plameni je necháme pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Vyjmeme je, vyhodíme všechny mušličky a slávky, které zůstaly zavřené, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření. Měkkýše vyloupeme, dáme do mísy, skořápky vyhodíme, ale pár mušliček a slávek si necháme celých na ozdobu.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme semínka a hrubě nasekáme. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibulku, oloupaný stroužek česneku a zbývající petrželku. Přidáme rajčata, pálivou červenou papričku, po špetce soli a pepře a na prudkém plameni vše ještě 5 minut podusíme.
 - 
                                4
Přidáme chobotničky, olihně a ocásky garnátů a na středním plameni pod pokličkou vše 15 minut podusíme. V polovině této doby přilijeme uschovanou tekutinu z vaření mušliček a slávek. Hotovou polévku podáváme horkou a chceme-li, dáme k ní lehce opečené krajíčky domácího chleba.