Orecchiette s fenyklem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 567.6 mg
 - Vláknina 14137.5 mg
 - Vitamín A 14137.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.
 - 
                                2
Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.
 - 
                                3
Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.
 - 
                                4
Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.
 - 
                                5
Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.