Sardinkové špízy s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté sardinky pokapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a pepř. Okapeme vypeckované olivy a vykuchané sardinky jednotlivě zabalíme do plátků slaniny. Opatrně napícháme na jehly vždy jednu sardinku střídavě s olivou.
 - 
                                2
Nařízneme si do kříže rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Očistíme omytou papriku a také nakrájíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji (3 lžíce) smažíme cibuli do zesklovatění, přidáme papriku a po krátkém osmahnutí i rajčata. 10 minut dusíme.
 - 
                                4
Opranou a usušenou bazalku nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme do rajčatové omáčky. Přidáme sůl a pepř.
 - 
                                5
Špízy z každé strany opečeme 3 minuty na zbylém oleji.
 - 
                                6
Podáváme s rajčatovou omáčkou, ozdobené plátky citronu.