Stočené řezy z úhoře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 11.7 mg
 - Vláknina 302 mg
 - Vitamín A 302 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet.
 - 
                                2
Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí.
 - 
                                3
Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou.
 - 
                                4
Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou.