Rumovo-rozinková zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 131.1 mg
 - Draslík 73.7 mg
 - Vláknina 616.7 mg
 - Vitamín A 616.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.
 - 
                                2
Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!
 - 
                                3
Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.