Šťouchané brambory s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 776.2 mg
 - Vláknina 9614.8 mg
 - Vitamín A 9614.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme.
 - 
                                2
Brambory uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                3
Olej rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova.
 - 
                                4
Přisypeme vařené brambory a rozšťoucháme je přímo v pánvi. Posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.