Kapr s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
 - 250 g Cibule
 - 500 g Paprikové lusky čerstvé
 - 500 g Rajčata
 - 400 g Zakysaná smetana
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 216.5 mg
 - Draslík 1639.6 mg
 - Vláknina 5962 mg
 - Vitamín A 5962 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 143.7 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet.
 - 
                                2
Potom porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s částí mleté papriky a po obou stranách dozlatova opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme na mísu.
 - 
                                3
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Dusíme 10-15 minut, osolíme a nakonec přidáme zbylou mouku s paprikou. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a promícháme. Směs vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.