Kapr dušený s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 240 g Kapr obecný
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 591 mg
  • Vláknina 2428 mg
  • Vitamín A 2428 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.

Komentáře k receptu