Zahradnická makrela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 109 mg
 - Draslík 217.8 mg
 - Vláknina 9185 mg
 - Vitamín A 9185 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrelu očistíme od ploutví a na obou stranách uděláme 3-4 šikmé zářezy. Makrely osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omáčka: angrešty zbavíme stopek a konců a dáme je do hrnce s vodou a cukrem. Zakryjeme těsnou poklicí a asi 5 minut zvolna podusíme, až změknou, hrncem občas zatřeseme.
 - 
                                3
12 vařených angreštů dáme stranou na ozdobení a zbylé prolisujeme silonovým sítem. Utřeme je s máslem a zázvorem, podle potřeby přisladíme. Omáčku vrátíme do hrnce a udržujeme teplou.
 - 
                                4
Makrelu 7-8 minut z obou stran grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až má na povrchu zlatohnědou barvu.
 - 
                                5
Makrelu podáváme horkou, ozdobenou angrešty, omáčník s omáčkou přiložíme zvlášť.