Pečení pstruzi s brusinkami
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Pstruh
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 1099.9 mg
 - Vláknina 177.1 mg
 - Vitamín A 177.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a osušené pstruhy vně i uvnitř osolíme, česnek prolisujeme a v misce smícháme s brusinkovým kompotem a pepřem.
 - 
                                2
Pstruhy naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy, potřeme brusinkovou zálivkou a zakapeme polovinou rozpuštěného másla. Ryby vložíme do předehřáté trouby a asi 5 minut pečeme. Poté mísu vyjmeme z trouby a přelijeme směsí sójové omáčky a citronové šťávy. Ryby vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších zhruba 15 minut. Během pečení zakapáváme druhou polovinou rozpuštěného másla.
 - 
                                3
Pstruhy servírujeme v míse, ve které jsme je pekli.