Polévka čočková se sladkými bramborami
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 120 g Čočka červená
 - 340 g Brambory sladké (Batáty)
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1322 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 913.9 mg
 - Vláknina 15785.8 mg
 - Vitamín A 15785.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na mírném ohni v rendlíku rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a smažíme do změknutí, zamícháme mletý kmín a mletý koriandr. Vložíme na čtvrtky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, červenou čočku, oloupané a na kostičky nakrájené batáty a brambory, mrkev na plátky, po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 50 minut, zelenina má být křehká. Aby polévka nepřetekla pokličku, částečně odkryjeme.
 - 
                                2
Hotovou směs dohladka rozmixujeme, vmícháme čerstvý koriandr, dosolíme a dopepříme.