Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 331 mg
 - Draslík 308.8 mg
 - Vláknina 9377.5 mg
 - Vitamín A 9377.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké pánve nalijeme šálek vody, přidáme 75 g másla. Až se máslo rozpustí, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, přisypeme hladkou mouku a sůl. Dřevěnou lžící ze směsi vyšleháme kouli, přidáme rozšlehaná středně velká vejce a pořádně šleháme. Až se těsto začne lesknout, vmícháme nastrouhaný sýr gruyère.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme bochánky, na jeden bochánek 2 lžíce těsta, každý zvlášť zabalíme do pečicího papíru a 20 minut pečeme v troubě při teplotě 200 °C, pak troubu vypneme. Upečené bochánky zhnědnou a zvětší se. Aby z nich mohla odejít pára, každý nahoře nařízneme a na 5 minut je opět dáme do vypnuté trouby, pak je vytáhneme a necháme chladnout dalších 5 minut. Bochánky rozpůlíme a naplníme rajčatovou směsí.
 - 
                                3
Rajčatová náplň: okapaná sušená rajčata v oleji a 50 g másla rozmixujeme na kaši.