Sledě v ovesném obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 190.1 mg
 - Vláknina 7323 mg
 - Vitamín A 7323 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 20.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.
 - 
                                2
Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.
 - 
                                3
Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.
 - 
                                4
V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                5
Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.