Piškotová dobrůtka
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
 - 500 g Rybíz černý
 - 600 ml Mléko polotučné
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 2 hrnek Mouka polohrubá
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1032 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 158 g
 - Cholesterol 303.5 mg
 - Draslík 983.3 mg
 - Vláknina 6922 mg
 - Vitamín A 6922 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 226.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
 - 
                                2
Vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                3
Dle návodu uvaříme pudink.
 - 
                                4
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
 - 
                                5
Pečeme při 180 stupních 30 minut.
 - 
                                6
Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.