Ztracená vejce vařená v octové vodě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
 - 
                                2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
 - 
                                3
Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.