Salát z čekanky s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 437 mg
 - Vláknina 10741.2 mg
 - Vitamín A 10741.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové puky omyjeme, odlámeme z nich zvadlé listy a rozkrájíme je na 1 centimetr široké nudličky. Datle oloupeme, přepůlíme a vypeckujeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájená jablka, čekanky a datle promícháme v misce.
 - 
                                2
V menší misce si nachystáme zálivku - smícháme majonéz, jogurt, citronovou šťávu, kari koření a špetku cayenského pepře. Vše prošleháme dohladka. Zálivkou přelijeme čekanku, jablka a datle a lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno nasekanými kešu oříšky.