Rozmarýnové brambory na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 991 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 888.9 mg
 - Vláknina 12645 mg
 - Vitamín A 12645 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké brambory oloupeme, omyjeme a osušíme, podélně rozkrojíme na půlky. Na čtverec alobalu nalijeme lžičku oleje a na něj položíme vždy dvě půlky brambory řezem dolů. Hřbet brambor několikrát nařízneme a do řezů vložíme lístky rozmarýnu. Brambory potřeme olejem, posolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu. Balíčky vložíme na gril a pečeme asi 20 minut podle žáru. Píchnutím do brambory zkontrolujeme, jestli už je měkká, poté podáváme.