Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 146.1 mg
 - Draslík 270.9 mg
 - Vláknina 4645 mg
 - Vitamín A 4645 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto.
 - 
                                2
Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu.