Polévka s masovými koulemi a bylinnou rýží
Suroviny
- 200 g Cibule
- 450 g Maso mleté - mix
- 250 g Rýže loupaná
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Sýr Parmezán
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šafrán
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 959 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1243 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 370 mg
- Vláknina 7510 mg
- Vitamín A 7510 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve promícháme v míse maso, vejce, strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Navlhčenými dlaněmi vytvarujeme kuličky. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme dohněda. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. 
- 
                                3Na pánvi ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a vše smažíme ještě cca 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, přivedeme k varu a asi 15min provaříme. 
- 
                                4Nakonec do polévky vložíme masové koule, nasekané bylinky a povaříme ještě 5min. 
- 
                                5Rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        