Fazolový salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 527 mg
 - Vláknina 15408.2 mg
 - Vitamín A 15408.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 9.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.
 - 
                                2
Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.
 - 
                                3
Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.
 - 
                                4
Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.