Chlebové bochánky s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 204.3 mg
 - Vláknina 3276.7 mg
 - Vitamín A 3276.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
 - 
                                2
Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.