Mandlové suchary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 442.5 mg
 - Vláknina 15372 mg
 - Vitamín A 15372 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 13.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C.
 - 
                                2
Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            