Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr kostkový
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 91.5 mg
 - Draslík 101.6 mg
 - Vláknina 2706 mg
 - Vitamín A 2706 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
 - 
                                2
Poté z těsta vyválíme tenký plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 6cm a vtlačujeme do suchých formiček na košíčky.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 160C.
 - 
                                4
Formičky naskládáme na plech a pečeme 15-20minut dozlatova.
 - 
                                5
Mezitím připravíme krém. Kostkový cukr necháme rozpustit v 10 lžících vroucí vody a povaříme. Rozvar necháme trochu vychladnout a poté jej utřeme se změklou čokoládou. Přidáme ušlehanou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku krémem plníme hotové košíčky.