Dušené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 516.3 mg
 - Vláknina 6250 mg
 - Vitamín A 6250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové, oloupané brambory nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V kastrole rozpustíme máslo (nebo sádlo), vložíme brambory, osolíme a dusíme pod poklicí nejdříve ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme.