Jakubky s citronem
Suroviny
- 1 ks Citrony
 - 4 ks Šalotka
 - 16 ks Mušle svatojakubské
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Chilli paprička
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 0.27 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 825 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 1129.3 mg
 - Vláknina 6673 mg
 - Vitamín A 6673 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Směs rozdělíme do misek lastur mušlí a dusíme 6-8min.
 - 
                                3
Mezitím smícháme najemno nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku, přivedeme k varu a vaříme dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                4
Mušle podáváme v miskách lastur pokapané omáčkou, dozdobené nasekaným koriandrem a kůrou nastrouhanou z citronu.