Polévka ze zelených fazolek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 194.1 mg
 - Draslík 183.4 mg
 - Vláknina 3475 mg
 - Vitamín A 3475 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme, zbavíme vláken a nakrájíme na proužky. Spolu s nakrájenými bramborami je uvaříme.
 - 
                                2
Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Spojíme s fazolkami a bramborami, povaříme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a kousek másla.
 - 
                                3
Polévku už dále nevaříme.