Chlupaté knedlíky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1245 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 36.3 mg
 - Draslík 904.6 mg
 - Vláknina 15326 mg
 - Vitamín A 15326 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
 - 
                                2
Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                4
Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
 - 
                                5
Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.