Ústřice s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 1485 mg
 - Vláknina 11737.5 mg
 - Vitamín A 11737.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 179 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici umyjeme a rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice a vydrhneme je kartáčkem. Vhodným nožem je otevřeme, zbavíme případných zrníček písku, vyřízneme je ze skořápek a dáme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Osolíme ji, spaříme v ní rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Ve stejné vodě povaříme 3-4 minuty růžičky brokolice a scedíme je.
 - 
                                3
Očistíme lociku. Do mísy dáme špetku soli, špetku pepře a citronovou šťávu. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme zálivku. Lociku, růžičky brokolice a kostičky rajčat touto zálivkou - každé zvlášť - přelijeme.
 - 
                                4
V pánvičce ohřejeme bílé víno se 2 lžícemi vody. Přidáme ústřice a 1 minutu prohříváme. Na servírovací mísu rozložíme listy lociky, na ně dáme růžičky brokolice, kostičky rajčat, ústřice a nakonec nasekanou pažitku.