Kuře v římském hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 225 mg
 - Draslík 1961.6 mg
 - Vláknina 19122.6 mg
 - Vitamín A 19122.6 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Římský hrnec předem namočíme do vody.
 - 
                                2
Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.
 - 
                                4
Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.
 - 
                                5
Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.