Orecchiette s mušlemi a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1106 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 1201.7 mg
 - Vláknina 14022.5 mg
 - Vitamín A 14022.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.
 - 
                                2
Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.
 - 
                                3
K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.