Omáčka tatarská
Suroviny
- 1 kávová lžička Okurky
 - 1 kávová lžička Cibule
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.25 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Sardelové řezy
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 šálek Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 65209 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 153.1 mg
 - Draslík 320.2 mg
 - Vláknina 1756.6 mg
 - Vitamín A 1756.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
 - 
                                2
Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
 - 
                                3
Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
 - 
                                4
Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
 - 
                                5
Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
 - 
                                6
Očištěnou cibuli, kapary, okurky,petrželovou nať velmi jemně usekáme. Sardeli utřeme a přidáme citrónovou kůru.
 - 
                                7
Všechny ingredience velmi dobře rozmícháme s majonézou.
 - 
                                8
Tatarskou omáčku podáváme k masu smaženému či rožněnému, k rybám, ke smaženému sýru, ale i třeba jen k bramborovým hranolkům.