Salát z čekanky a karotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 586 mg
 - Vláknina 15292.5 mg
 - Vitamín A 15292.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou následně vylijeme. Mezitím očistíme a na jemno nastrouháme karotku. Zálivku připravíme smícháním citronové šťávy s olejem, cukrem, solí a pepřem.
 - 
                                2
K čekance přimícháme karotku, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.