Špenátový salát s fazolovými lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 375.8 mg
 - Vláknina 7149 mg
 - Vitamín A 7149 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku.
 - 
                                2
Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka.
 - 
                                3
V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme.