Pohankový salát s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 178 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 526.7 mg
 - Vláknina 28105.8 mg
 - Vitamín A 28105.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.
 - 
                                2
Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.
 - 
                                3
Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.
 - 
                                4
Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.
 - 
                                5
Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.