Vepřové řízky nebo kotlety dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
 - Sacharidy 187 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 96967 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 542 mg
 - Vláknina 17850 mg
 - Vitamín A 17850 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
 - 
                                3
Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.