Pečené jehněčí na středomořský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 247.5 mg
 - Draslík 2228.2 mg
 - Vláknina 11651.2 mg
 - Vitamín A 11651.2 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
 - 
                                2
Ostrým nožem uděláme do horní části kýty otvůrky a vyplníme dvěma třetinami plátků česneku a rozmarýnem.
 - 
                                3
Potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Do velkého pekáče dáme papriky, cukety, brambory, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Přidáme zbylý česnek, rozmarýn, olej a dáme stranou.
 - 
                                6
Jehněčí maso dáme do jiného pekáče a 40 minut pečeme v horní části trouby.
 - 
                                7
Přidáme do trouby marinovanou zeleninu, dáme na rošt pod jehněčí maso.
 - 
                                8
Obrátíme maso a 25 minut pečeme.
 - 
                                9
Přidáme k zelenině rajčata a 10 minut pečeme, dokud není maso hotové.
 - 
                                10
Maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a 10 minut necháme odpočinout.
 - 
                                11
10 minut pečeme ještě zeleninu a po 5 minutách ji obrátíme. Jehněčí kýtu naservírujeme a podáváme se zeleninou.