Ryba na cibuli
Suroviny
- 500 g Šalotka
 - 500 g Filé rybí
 - 250 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1 špetka Hořčice v prášku
 - 6 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 494.8 mg
 - Vláknina 574.4 mg
 - Vitamín A 574.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme olej a cca 5-6min orestujeme šalotky nakrájené na kostičky.
 - 
                                2
Přidáme ocet, rybí vývar, rozdrobený bobkový list, hřebíček, zázvor, hořčici, pepř, tymián, drcené sušené chilli papričky, ochutíme solí a cukrem. Na mírném ohni opékáme 6-8min.
 - 
                                3
Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ve škrobové moučce. Přidáme k cibuli a na mírném ohni zvolna 5-6min podusíme.
 - 
                                4
Rybu podáváme horkou, s omáčkou.