Hovězí s masem a fazolkami
Suroviny
- 200 g Kosti hovězí řídké
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Nové koření celé
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1611 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 436 g
 - Sodík 2053 mg
 - Bílkoviny 142 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 1791.8 mg
 - Draslík 3614.9 mg
 - Vláknina 39726.6 mg
 - Vitamín A 39726.6 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 231.4 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme očištěné maso a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme cibuli, zeleninu a koření.
 - 
                                2
Vaříme ještě asi 10 minut. Vývar přecedíme.
 - 
                                3
Do šálků nebo talířů vložíme žloutky, nakrájené nahřáté fazolky, na kostičky nakrájené maso a vše zalijeme horkým vývarem.
 - 
                                4
Každou porci posypeme jemně nasekanou petrželkou.
 - 
                                5